Over mij

Wat doet een
orthomoleculair therapeut
?

Als orthomoleculair therapeut ga ik uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Oftewel, door het lichaam op de juiste manier te ondersteunen in voeding en het eventueel aanvullen van voedingsstoffen, maar ook beweging en ontspanning help je het lichaam klachten te voorkomen en op te lossen. Orthomoleculaire therapie is simpelweg een synoniem voor voedingsgeneeskunde.

We bestaan allemaal uit cellen. En oké, een heleboel water. Deze cellen hebben heel wat stofjes nodig om goed hun werk te doen. Deze noemen we voedingsstoffen en bestaan uit vitaminen, mineralen, aminozuren en meer.
Voor je gezondheid is het belangrijk is als deze cellen goed functioneren. 

Zijn er gezondheidsklachten, dan heeft dit vaak (deels) te maken met het disfunctioneren van bepaalde cellen. Door te weinig voedingsstoffen bijvoorbeeld. Stel je lichaam voor als een geoliede machine. Om het goed te laten werken, moet je de juiste brandstof erin stoppen. Dat is waar orthomoleculaire voeding om de hoek komt kijken.

Kijkende naar je lichaam als geheel, zoek ik met jou een holistische aanpak om jouw optimale balans te vinden, meer energie te krijgen, je immuunsysteem te versterken en gezondheidsproblemen te voorkomen. Dit doe ik vanuit de pijlers voeding en suppletie, maar ook beweging, ontspanning en mindset.

Het woord dieet is op de orthomoleculaire voeding niet van toepassing. Ik richt me op het veranderen van het voedingspatroon, een omslag in jouw denken en eten om je lichaam op te bouwen en goed te onderhouden.

Kortom, wil je verder kijken en je lichaam écht ondersteunen, laten we dan samen op onderzoek uit gaan. Door jouw gezondheid vanuit de orthomoleculaire bril te bekijken en samen met je te werken aan je voedingspatronen en -gewoonten pak je het beste van twee werelden. Want een gezond lijf en een gezonde mindset werken het beste samen!

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”

Hippocrates

Aangesloten bij CAT

Ik ben orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige en in die hoedanigheid – als alternatief therapeut – erkend door en aangesloten bij beroepsvereniging CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten).

Mijn BO nummer is: 112002023-10-29